MEB'den öğrenme şenlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan ‘Öğrenme Şenlikleri' kapsamında, ağaç budamadan, masa düzeni ve yatak, yorgan toplamaya kadar günlük hayata ilişkin aktiviteler öğretilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'den öğrenme şenlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla ‘Öğrenme şenlikleri' düzenlecek. Her yaş ve kesimden insanların bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak hedefiyle planlanan ‘Öğrenme şenlikleri'nin ilki Eskişehir, Kocaeli, Bursa ve Konya'da gerçekleştirilecek. Şenliğin başarılı olabilmesi için ilgili kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile Valilikler koordinatörlüğündü organizasyon komiteleri oluşturulacak.

‘Öğrenme şenlikleri'nin düzenleneceği şehirlerden biri olan Bursa'da düzenlenen basın toplantısı ile etkinliğin önemi, yapısı ve kapsamı anlatıldı. Merinos Atatürk Kültür Merkezi Başkanlık Binası Büyük Salonda düzenlenen basın toplantısına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı.

Basın toplantısının ardından ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerine etkinlikle ilgili bilgi verildi. İlk etapta pilot il olarak belirlenen 4 şehirde yapılacak olan etkinlik başarılı olursa başta büyük şehirler olmak üzere bir çok ilde de bu şenlikler düzenlenecek.

"BİREYDEN ÖĞRENEN ŞEHRE DOĞRU"

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, düzenlenecek etkinlik kapsamında bir hafta boyunca öğrenmenin keyifli ve yararlı bir şey olduğunu halka bizzat anlatarak öğrenen bireyden öğrenen toplum ve öğrenen şehre doğru bir hareketi başlatmak istediklerini belirtti.

Teknolojideki hızlı gelişmelerin okullar dışında hayat boyu öğrenmeyi zorunlu kıldığını anlatan Biçerli, bu sisteme ayak uyduran ülkelerin kalkındığını söyledi. Öğrenmenin hayat boyu sürdüğünün altını çizen Mustafa Kemal Biçerli, "Bu etkinlik ile farkındalık oluşturmak, halkı kişisel gelişimi ve istihdam odaklı eğitimler almaya teşvik etmek amacıyla bu öğrenme şenliği projesini başlattık." dedi.

Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulacak bir komite ile kentte bir hafta öğrenme fırsatlarını sunacaklarını anlatan Genel Müdür Biçerli, "Bir hafta boyunca sergi, panel, kurs gösterileri gibi etkinliklerle halkı bizzat yaparak ve öğrenerek işin içine çekmeye çalışacağız. Halka öğrenmenin zevkli bir iş olduğunu göstermeye çalışacağız." şeklinde anlattı.

MEB olarak 2014 yılında ‘Öğrenen Şehirler' uygulamasını başlatmayı hedeflediklerini anlatan Mustafa Kemal Biçerli, öğrenen şehirler uygulamasına geçilmesi halinde de Bursa'nın bu kente en güzel adaylardan biri olduğunu söyledi.

"HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİKLERİ İLE YATAK YORGAN YAPIMI ANLATILACAK"

Önümüzdeki bahar veya yaz arlarında hayat boyu öğrenme şenliğinin başlayacağını anlatan Biçerli, "Gündelik hayatta ihtiyaç duyulacak şeyler başta olacak. Mesela tarım il müdürlüğünden bir ekip gelip ağaç veya gülün nasıl budanacağını anlatacak. Evsel atıklardan gübre nasıl yapılır anlatılacak. Köşe başında ebru tankı kurup kişilere bizzat ebru yapma zevkini tattıracağız. Bazı insanlara masa düzeni nasıl yapılır, yatak, yorgan nasıl yapılır, ortalık nasıl toplanır bizzat yaptırarak öğreteceğiz. Bunu bir festival gibi yapacağız. Evdeki prizin arızaları nasıl giderilir, bankamatikten para nasıl çekilir, bunlar yaşlılar için mühim ve sıkıntılı şeyler. Halk gelip seyirci olmayacak. Dokunarak yapacağı şeyleri bunun içine katacağız. Bunun Bursa ve Türkiye'ye çok büyük katkısı olacaktır." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise konuşmasına; Hz. Peygamberin, "Ya öğrenen olun, ya öğreten olun, üçüncüsü olursanız harap olursunuz." sözü ile başlarken, "Hayat boyu öğrenme özellikle gelişmiş ülkelerde temel alınan esaslardan biri. Hayat boyu öğrenme insanın hayatının her kademesinde lazım olur. İsterseniz siz eğitimin başında olun en üst düzeyde olun yine öğreneceğiniz çok şey vardır. Bu manada bu etkinliği Bursa ve Türkiye için çok önemli görüyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber